Dakterras aanleggen voor meer buitenruimte

In grote steden is de buitenruimte aan de beperkte kant. Wie niet over een tuin of fijn balkon beschikt, kan met een dakterras toch een eigen stukje ‘buiten’ realiseren. Met een paar hippe windlichten, outdoorkleden, banken en planten creëer je snel de ultieme loungeplek. Ook hotels, restaurants en kantoorgebouwen kunnen voorzien worden van een trendy dakterras voor extra buitenruimte.

Is een dakterras altijd mogelijk?

Helaas kan niet elk dak de functie van dakterras vervullen. Een zekere draagkracht is vereist om inzakkingen of lekkages te voorkomen. Hoe sterk het dak precies moet zijn om omgetoverd te worden tot dakterras, is onder andere afhankelijk van jouw wensen. Wil je ‘s avonds op jouw luxe dakterras vertoeven in een jacuzzi of volstaat een lichtgewicht lounge set? Hoe meer zware items op het dak, hoe belangrijker het draagvermogen is. Het berekenen van de draagkracht kun je aan Jade Bouw overlaten.

Jade Bouw heeft ruim 30 jaar ervaring in de aanleg van dakterrassen. We denken graag met je mee over de materialen, indeling en afwerking. 

Dakterrassen zijn vergunningsplichtig

Voor het aanleggen van een dakterras is altijd een omgevingsvergunning nodig. Het maakt dus niet uit hoe groot of klein jouw dakterras wordt. De eerste ‘pitch-stop’ binnen dit traject is te allen tijde de gemeente. Het is goed om te weten dat de eisen en procedures voor dakterrassen aanleggen niet overal in Nederland hetzelfde is. De gemeente Amsterdam heeft zelfs een speciaal beleid voor de dakterrassen, welke per stadsdeel verschilt. Zo mag in Amsterdam-Zuid het dakterras niet gebruikt worden ten behoeve van horeca, en mag men in het Centrum alleen een dakterras realiseren aan de achterzijde van het hoofdgebouw.

Laat je het plaatsen van je dakterras aan Jade Bouw over? Dan regelen wij ook de vergunningaanvraag. Wij dienen alle benodigde documenten (denk aan bouwtekeningen, foto’s en constructieberekening) in bij het Omgevingsloket en houden het proces nauwlettend in de gaten. Volledige ontzorging noemen we dat!

Materiaalkeuze van een dakterras

De constructie van het dakterras kan van hout of staal worden gemaakt. Elk materiaal heeft weer andere (fysieke) eigenschappen. Wij van Jade Bouw kunnen jou hierin adviseren. Net als bij een normaal terras op de grond, heb je ook bij een dakterras de keuze uit diverse materialen voor de bedekking. Zo kan men kiezen voor houten vlonderplanken, kunstgras of terrastegels van rubber, composiet of steen. Het is maar net wat je het mooiste vindt of welke ondergrond het meest praktisch is.

Offerte aanvragen

Wil jij graag een terras aanleggen op het dak van jouw woning of bedrijfspand? Kies voor een aannemer die het traject volledig verzorgt; van beoordeling en vergunningaanvraag tot de daadwerkelijke montage. Jade Bouw heeft jarenlange ervaring in het plaatsen van dakterrassen in Amsterdam en omgeving. Vraag vrijblijvend een offerte aan en je ontvangt zo snel mogelijk een prijsopgave.

Vraag direct een offerte aan

Dakterras aanleggen Amsterdam en omgeving