Funderingsherstel woning of bedrijfspand

Scheuren in de buitengevel of een scheve vloer kunnen wijzen op funderingsproblemen. Een fundering die niet helemaal in orde is, zal vroeg of laat voor schade aan je woning of bedrijfspand zorgen. Voorkom gevaarlijke situaties (én torenhoge kosten) en schakel direct een specialist in voor vakkundig funderingsherstel.

Hoe herken ik funderingsproblemen?

Funderingsproblemen kun je vaak vrij eenvoudig zelf herkennen. Onderstaande signalen kunnen duiden op problemen met de fundering van een woning:

  • Scheurvorming in binnen- en buitenmuren of plafonds;
  • Verzakkingen en scheefstand;
  • Klemmende ramen en deuren;
  • Ongelijke naden tussen kozijn en muur;
  • Groot hoogteverschil met de buren.

De oorzaken van funderingsproblemen

Funderingsproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben. Een zeer bekende boosdoener is een daling van de grondwaterstand. Wanneer het grondwaterpeil te veel daalt, komen de (houten) palen van de fundering droog te staan. In deze staat zijn de houten funderingspalen voer voor schimmels en bacteriën. Met flinke aantasting tot gevolg. Bovenal in de regio Amsterdam worden bewoners regelmatig geconfronteerd met verzakking door paalrot in combinatie met bodemdaling. Er zijn zelfs grachtenpanden in de hoofdstad die bekend staan als de ‘dansende huizen’!

Andere oorzaken van funderingsproblematiek zijn verkeersbelasting, bodemdaling, overbelasting, beschadiging door planten en boomwortels of bouwwerkzaamheden in de buurt. Het kan ook zijn dat de woning bij de bouw al verkeerd gefundeerd is. Door onafhankelijk bouwkundig advies in te winnen bij een specialist, kun je jezelf behoeden voor een miskoop. Weten hoe het gesteld is met de fundering van het droomhuis dat je op het oog hebt? Schakel Jade Bouw in voor een bouwtechnische keuring.

Fundering laten herstellen door een expert

De fundering is letterlijk de basis van een gebouw. Het is een constructie die ervoor zorgt dat het gewicht van het gebouw wordt overgedragen aan de ondergrond. Zonder goede fundering is de woning niet stabiel en veilig. Het is dan ook erg belangrijk dat funderingsschade snel wordt verholpen. Jade Bouw is gespecialiseerd in funderingsherstel van (monumentale) panden in Amsterdam en omgeving. Wij zorgen voor een nieuwe fundering of herstellen vakkundig de aangetaste onderdelen.

Offerte aanvragen

Zorg dat je weer onbezorgd in je huis kan wonen en laat funderingsproblemen spoedig herstellen. Funderingsherstel is specialistisch werk en gaat bovendien gepaard met risico’s. Jade Bouw heeft ruim 30 jaar ervaring in het vak en neemt dit traject graag voor je uit handen. Vraag vrijblijvend een offerte aan en je ontvangt zo snel mogelijk een prijsopgave.

Vraag direct een offerte aan

Aannemer funderingsherstel Amsterdam en omstreken