Realisatie van een opbouw

Met een dakopbouw krijgt je woning er een volwaardige verdieping of kamer bij. Op deze manier kun je de spaarzame vierkante meters optimaal benutten. Vooral in Amsterdam en de rest van de randstad is het woonoppervlak een heikel punt. Een opbouw is ideaal als er gezinsuitbreiding op komst is of je simpelweg meer opbergruimte wilt. Het realiseren van een opbouw vraagt om vakmanschap. Kies daarom voor een ervaren specialist in dakopbouw in Amsterdam en omgeving.

Extra vierkante meters binnen je eigen woning

Direct je koffers inpakken en verhuizen is lang niet altijd nodig indien je huidige woning aan de krappe kant is. Met een opbouw creëer je een extra slaap-of studeerkamer of voeg je meer vierkante meters toe aan bestaande ruimten. Het is mogelijk om zowel platte als schuine daken te verhogen. De meest gekozen vorm van een opbouw is een dakkapel. Een dakkapel zorgt voor meer ruimte op de zolderverdieping, zonder dat de nok van het dak wordt verhoogd.

Voordelen van een opbouw:

  • Creëert meer leefruimte;
  • De waarde van je woning stijgt;
  • Geen verlies van tuin;
  • Brengt meer natuurlijk licht naar binnen.

Dakopbouw vergunning

Voor het realiseren van een dakopbouw is altijd een omgevingsvergunning nodig. Betreft het een dakkapel aan de achterzijde van de woning, dan kan wel vergunningsvrij worden gebouwd. Een dakopbouw vergunning dient aangevraagd te worden via het omgevingsloket van je eigen gemeente. Wij van Jade Bouw kennen de procedures op ons duimpje. Hierdoor kunnen we een zo hoog mogelijke kans creëren dat de vergunningsaanvraag voor een dakopbouw wordt goedgekeurd.

Hecht je meer waarde aan extra buitenruimte? Jade Bouw helpt je graag bij de aanleg van een mooi dakterras. Laat die rooftop BBQ’s maar komen!

Prefab dakopbouw versus maatwerk

Bij Jade Bouw realiseren we zowel prefab als maatwerk dakopbouwen. Een prefab dakopbouw heeft standaard afmetingen en afwerkingen en kan in één dag geplaatst worden. Ideaal als je dezelfde week nog aan de slag wilt met inrichten of schilderen. Bij een dakopbouw op maat is de constructie volledig opgebouwd en afgewerkt volgens jouw wensen.

Materiaalkeuze van een dakopbouw

De constructie van een dakopbouw kan van hout, steen of kunststof worden gemaakt. Het is tevens ook mogelijk om de dakopbouw met zink te bekleden. De keuze die je maakt is afhankelijk van je persoonlijke smaak en de stevigheid van de constructie. Wij van Jade Bouw kunnen jou hierin adviseren. Zo heeft hout een karakteristieke uitstraling en dit materiaal is relatief laag in prijs. Kunststof daarentegen biedt meer isolatie en is vrijwel onderhoudsvrij. Voor een harmonieus geheel biedt een stenen dakopbouw de uitkomst. Een stenen constructie is de zwaarste mogelijkheid en vraagt daarom wel om meer draagkracht.

Offerte aanvragen

Wil je graag een praktijk aan huis, een inloopkast of een extra logeerkamer? Een dakopbouw in Amsterdam en omgeving laten plaatsen is een goede oplossing. Besteed het realiseren van een dakopbouw uit een aan ervaren aannemer. Jade Bouw zit ruim 30 jaar in het vak. Wij kunnen het gehele bouwproject tot in de puntjes coördineren. Vraag vrijblijvend een offerte aan en je ontvangt zo snel mogelijk een prijsopgave.

Vraag direct een offerte aan

Opbouw huis voor extra verdieping